Kategorier
Metall

Automatisk eller manuell produktion av tråddetaljer

Inom industrin så handlar det mångt och mycket om effektivisering. Oavsett om man jobbar med tråddragning eller står för tillverkning av tråddetaljer så är man alltid ute efter en arbetsprocess som kan utföras på kort tid med goda resultat. Men det är inte alltid så att man väljer att ta fram trådprodukter på automatisk väg. Möjligheten finns där med moderna maskiner och datorprogram men det finns faktiskt projekt där man istället väljer att jobba manuellt.

Framtagning av tråddetaljer

Numera så använder vi oss ofta av tråddetaljer i olika typer av föremål. I vanliga hörlurar och liknande produkter så behövs det fjädrande tråd som ser till att man får en god passform och även lång hållbarhet. Det här betyder också att man måste ha olika typer av tråd, och företag som jobbar med tråddragning tar fram olika storlekar och olika egenskaper vad gäller fjädring så att man får rätt format.

I Gnosjöregionen så finns det företag som jobbar med att ta fram trådprodukter och i Gnosjö så ligger man långt fram vad gäller användning av modern teknik. Men då man ska framställa ett mindre antal produkter med tråd så väljer man kanske att utföra vissa arbetsmoment manuellt. Det här kan man bara göra då det finns tillräckligt mycket erfarenhet och kunskap på plats. För stora volymer så tar man hjälp av automatik och robotar som ser till att man kan jobba snabbt, och då man kan erbjuda både manuellt och automatiskt arbete så får man en flexibilitet som är mycket viktig just för effektiviteten och för lägre kostnader.

Kategorier
Metall Övrigt

Sommaren är långt bort i Forsheda

I Småländska Forsheda är sommaren långt bort. Många tänker just nu på kyla och snö istället för sol och salta vågor. Anledningen är att ett av de större företagen i samhället, Forshedaverken AB, tillverkar ett unikt snörasskydd för fastighetstak.

Forshedaverken har varit med i utvecklandet av en helt ny produkt som sedan den släpptes har blivit en succé vilket bidragit till en ordentlig omsättningsökning hos Forshedaverken.

– Vi säljer inte snörasskydden till slutkund, men vi har varit med och utvecklat denna produkt, säger VDn Fredrick Martinsson stolt.

– Forshedaverken är ett företag som funnits med i tre generationer och har den kluriga Småländska mentaliteten i blodet samtidigt som vi anammar ny teknik. Vi bockar tråd, svetsar och ytbehandlar råmaterial så det i slutänden blir produkter av hög kvalité men till ett Småländskt pris, säger Fredrick.

– Nu väntar vi bara på snöstjärnor på väderprognoserna, det brukar hjälpa till att tömma våra lager, säger Fredrick med glimten i ögat.

Önskar du veta priser och leveransinformation på snörasskyddet NOMO så kontakta Benders eller S:T Eriks. Vill du veta mer om trådprodukter och ytbehandling kontaktar du Forshedaverken.

Information från tillverkaren
Snörasskydd är till för att hålla snön på plats på taken så snön inte rasar ner och ger folk ont i huvudet. Tidigare snörasskydd har varit ganska fula, besvärlig att hantera men som man enligt lag varit tvungen att montera på många tak vid allmänna platser. Den genomtänkta och påkostade takdesignen blir genast fulare när man monterar dit den gamla generationens snörasskydd. Nu finns det ett alternativ –  NOMO Snörasskydd. NOMO är synnerligen enkel att installera, nätt i sin design och kan fås i valfri färg för att smälta in i taket. NOMO Snörasskydd håller dessutom snön på plats över hela taket, vilket ger så väl en god isolering som en jämn belastning. Självklart är NOMO godkänd av SP SITAC.

NOMO® snörasskydd tillverkas i Småländska Forsheda av Forshedaverken AB

För mer information, kontakta Fredrick Martinsson på Forshedaverken AB