Kategorier
Metall

Gasskärning – Ny avdelning på GnosjoRegion.se

Nu har vi öppnat en ny specialavdelning som handlar om gasskärning.

Här hittar du den »


Mer information om gasskärning:

Var kan man få hjälp med gasskärning?
Idag så finns det flera svenska verkstäder som bemästrar gasskärningen som är en ganska gammal beskärningsmetod. Eftersom metoden har varit aktuell under mer än 100 år så har den förbättrats och förfinats så att man numera kan få hjälp med många olika typer av produktioner där tunn eller tjock plåt ska beskäras på ett snabbt och smidigt sätt. Att många väljer just gasskärning beror just på att man inte slösar med den dyrbara plåten och att man kan skära i rätt stora tjocklekar. Det är dock viktigt att vända sig till ett seriöst företag som klarar av uppgiften utan brister i säkerhetstänk och kvalitet.

Stål i olika tjocklek
Man kan skära med gasskärning i stål och plåt och tjockleken kan vara allt från några millimeter till några meter. Det här är en stor fördel med metoden. Det är dock inte en metod som lämpar sig särskilt väl för rostfritt stål så här bör man se på lite andra alternativ. Om man till exempel vänder sig till en verkstad i Gnosjöregionen så kan man räkna med att de klarar av olika metoder och tekniker för metallbeskärning, och då kan man alltid diskutera hur man på bästa sätt ska beskära en viss typ av material. Varje produktion är unik och man bör alltid vända sig till ett företag som bemästrar tekniken med gas såväl som andra metoder så att man får bästa möjliga service.

Stora eller små volymer
Det kan också vara viktigt att tänka på det där med volym. Det finns verkstäder som har specialiserat sig på mindre upplagor och som inte tar emot beställningar på stora volymer som ska vara klara snabbt. Vill man ha snabba resultat för större volymer så måste man se till att vända sig till ett företag som klarar av detta. På samma sätt så kan en specialupplaga kräva manuellt arbete som inte erbjuds av varje verkstad. Det gäller alltså att vara tydlig med det som man är ute efter då man kontaktar företag som erbjuder beskärande bearbetning så att de från start kan ta ställning till om det är ett uppdrag som de kommer att klara av.

Specialbeställningar och flexibilitet
Vid specialbeställningar så bör man alltid vända sig till verkstäder som kan jobba på ett flexibelt sätt. Det här är inte bara viktigt för att man ska få god kvalitet på en produktion som bearbetas med gasskärning, det handlar även om kostnader. De företag som kan anpassa sitt arbete utefter olika projekt kan för det mesta erbjuda attraktiva priser. De kan använda sig av automatiska maskiner såväl som av manuella arbetsmetoder. Detta gör att man inte måste leva upp till krav om en viss volym eller viss tjocklek då man lägger in sin order och det är klart att det här leder till bättre resultat.

Läs mer: Så här går gasskärning till >

Gasskärning - ny avdelning på GnosjoRegion.se
Gasskärning - ny avdelning på GnosjoRegion.se