Kategorier
Service Utvalda inlägg

Starta bolag

I Gnosjöregionen är antalet företag i förhållande till antalet invånare extremt hög. Här finns mängder av småföretag och det startas nya bolag varje dag. När man tar steget att driva sitt bolag på heltid så är det vanligt att man köper ett lagerbolag för att snabbt och smidigt komma igång. Och i Gnosjöregionen vet man hur man gör!

Enskild firma eller aktiebolag?

Många bolag är avknoppningar från andra företag. Företagsklimatet är mycket gynnsamt och en anledning till detta är att det finns otroligt mycket kunskap om hur man startar och driver bolag. De flesta invånare har någon eller några i bekantskapskretsen som driver företag så det är lätt att få hjälp för den som vill starta eget. Ofta startar man firman som en enskild firma och det är vanligt att företagarna i Gnosjöregionen har sitt lilla, enskilda bolag vid sidan om sitt vanliga jobb.

I Gnosjöregionen finns det fyra olika kommuner och alla har sina näringslivsbolag där varje kommun har företagslotsar och kreativa arenor där man hjälper och stöttar nystartade företag med subventionerade lokalkostnader osv. Det finns även ett nära och väl fungerande samarbete med Almi och Science park.

Ska du starta ett bolag och vill ha kunskap och erfarenhet samt stöd från olika håll så är Gnosjöregionen ett utmärkt ställe att etablera sig på.

 

Kategorier
Övrigt Service

Nya vinterdäck till en gammal bil

Det finns de som tänker sig att en bil som man knappt kan sälja inte behöver bra däck. Det kan förstås kännas lite märkligt att lägga mer pengar på vinterdäck än vad man skulle kunna få för bilen vid en affär, men med däck så måste man tänka på mer än pengar för däcken kan vara det som hjälper eller stjälper då det blir blixthalka på vägarna. Om du har en äldre bil, och inser att du behöver nya däck då vinterdäck datum närmar sig, så kan det faktiskt vara riktigt klokt att välja ett bra däckmärke.

Bra däck till en gammal bil

Nu är det inte så att vinterdäckslagen säger att man måste skaffa dyra däck eller att man kan nöja sig med billiga vinterdäck till en äldre bil. Det här är en lag som handlar mer om gränsvärden och givetvis också om de datum som gäller för körning med vinterdäck på bilen. Exakt datum som man väljer för att byta till vinterdäck och exakt modell är ens eget val. Så länge som man har rätt vinterdäck mönsterdjup och inte kör med sommardäck under snöiga dagar så bör man hålla sig inom lagens ram. Men sedan så är det förstås så att man kan vilja ha lite bättre däck för att få bättre och säkrare köregenskaper.

Vad är viktigast?

När man ser på dubbdäck och friktionsdäck till en äldre bil så bör man ställa sig frågan om vad som är viktigast. Vad vill man få ut av däcken? Om säkerhet är viktigt så är det så att bättre däck som kan kosta lite mer är ett bättre val. Säkert bör man ju köra oavsett hur gammal bilen är och det är ett faktum att man med bra däck kan undvika olyckor på hala underlag. Äldre bilar är ju utan antisladdsystem och annat som man då får kompensera för med lite bättre vinterdäck.

gammal bil nya dack
Gammal bil men med nya däck

Bästa priserna på däck

För att komma fram till de bästa priserna på nya vinterdäck så kan man läsa vinterdäck test som ger en fingervisning om priser och de egenskaper som däcken bjuder på. Har man tur så kanske man finner ett erbjudande där man får riktigt bra däck till ett pris som är lågt. Det är lättast att hitta den här typen av erbjudanden online eftersom man på nätet får tillgång till mycket större lager. Leverans kan ju ske till den däckverkstad som man väljer och faktum är att det är rätt så bekvämt att slippa tänka på att själv åka och plocka upp vinterdäck som man sedan på något vis måste montera på bilen.

Kategorier
Service

Peppar peppar ta i trä

Lite skrockfullt att man skall ta i trä för att inte få otur. Men om man nu är skrockfull så kan naturligtvis emballage i trä underlätta en del. Då finns ju träet nära till hands hela tiden.
Nu kanske inte det är huvudsyftet med den typen av trä.

Utan emballaget kan användas för att transportera ömtåligt gods där man vill undvika stötar. Dessutom är det smidigt att tillverka lådan precis så den passar till det som skall skickas iväg. Och det går även att använda det hela till lagerhållning. Enkelt att stappla lådorna på varandra till exempel.
Mer om det.

Kategorier
Butiksinredning Service

Ställ det i stället istället

Ställ för exponering på olika sätt finns det en uppsjö av varianter av. Trottoarpratare är en bekant exponering för olika typer av budskap.  Den kan dessutom reta upp en del när den placeras så att den står gångtrafiken. Men det är knappast något som våra tillverkare skall lastas för.

Men ställ för skyltar kan se lite olika ut beroende på var de skall placeras. I en butik, på gatan, på en mässa eller någon annanstans där de skall väcka intresse om det som skall marknadsföras. Oavsett vad eller hur de skall se ut, så kan vi tillverka det i regionen.

Kategorier
Service

Godsskydd

Skydda gods för transport är en lämplig metod för att få fram det som skall skickas på ett säkert sätt. Metoderna för godsskydd kan variera en del. Ett mycket vanligt förfaringssätt är att använda någon form av sträckfilm, band, kartong eller annan form av emballage. Den mest flexibla lösningen här är nog sträckfilm. En tunn plast som kan sträckas ut till upp mot 300% av längden.
Flexibel då den kan dels användas i någon form av sträckfilmsmaskin, med fullständig automatik som transportbanor till maskiner och en helautomatisk sträckfilmning. Men filmen kan även användas i enklare maskiner eller som en s.k. handfilm. Dvs man går helt enkelt omkring godset som skall plastas in med filmen i en hållare. Oavsett vilken sort det gäller så kan våra företag förse dig med den.

Kategorier
Service

Wellemballage


Emballage av well eller kanske lite slarvigt uttryckt kartonger. I många fall tänker man kartonger om man tänker på wellemballage.
Nu är det inte bara standardkartonger som är wellpappens enda användningsområde.
Det mesta som behöver ett skyddande emballage kan wellpappen användas till.
Och materialet går dessutom att bygga med,
Så oavsett vilket användningsområde eller vilken produkt det är som skall få ett wellemballage så kan våra företag här ta fram det åt dig.

Kategorier
Butiksinredning Service

Trottoarpratare

Trottoarpratare ett ord som kan innebära, dels någon som pratar med trottoarer likt de där hästpratarna. Tillhör väl kanske de inte fullt så vanligt förekommande. Vanligare är de pratare som man ser stående på trottoarer utanför butiker och restauranger som kommunicerar med de förbipasserande med text.

Skyltställ kan man också benämna dem. Och de finns naturligtvis för inomhusbruk också. Samt med ett flertal olika varianter. Om ingen av de som finns passar kan våra företag enkelt tillverka skyltställe exakt efter de mått som du önskar.
Vilka är våra företag som du kan vända dig till finns här på vår avdelning för skyltställ/standees.

Kategorier
Service

Konferensanläggningar i Småland

Förutom den industriella delen av regionen så finns naturligtvis möjlighet till konferensaktiviteter. Med övernattning och andra faciliteter.
Så övernattning, bra konferensrum och annat kan vi erbjuda i regionen för en lyckad konferens.
Så den kan bli tråkig eller fullkomligt fantastisk underbar. Det här två sakerna hänger mer på vem det är som skall hålla i konferensen och hur den läggs upp.

De detaljerna kan vi dock inte råda över utan vi ser till att grundförutsättningarna är de allra bästa.
Mer här om konferenser.

Kategorier
Service

Kommer efter som Arbogaöl

Ett ordspråk vars ursprung kan spåras tillbaka till 1700-talet. Det syftade då på att det var starkt. Ölet.
Och efterarbetning som våra företag sysslar har faktiskt på ett sätt samma syfte. Att göra det som produceras starkt. Dock inte med öl och lite mer varaktigt än att konsumtion av alkohol.

Utan det som används bland annat ytbehandling, svetsning och andra metoder att stärka de produkter som producerats. Företag som sysslar med den typen av arbeten hittar du här på efterbearbetning av plast och metall.

Kategorier
Service

Trälådor säljes

En kort och snärtigt sätt att marknadsföra sig med en rubrik. Vad det egentligen innebär kan man fundera på vid första anblicken. Är det gamla trälådor, nya eller vad är det frågan om?
Nu är svaret inte så komplext utan det handlar helt enkelt om det man kallar för träemballage och det som bilden nedan visar.

Lådor av trä som man använder för transport av produkter som skall ut till en mottagare. Antingen i standardformat eller specialanpassade för godset som skall finnas i. Och även detta klarar vi av att tillverka.