Kategorier
Butiksinredning

Varuexponering – 5 kreativa metoder för produktexponering

Det gäller att fånga kundens uppmärksamhet. Detta görs med riktigt god varuexponering som ser till att kunder finner det de söker i butiken. Traditionella metoder är effektiva men ibland kan det vara av intresse att göra något som är ovanligt.

Vi ska se på 5 intressanta metoder för produktexponering som kan få kunder att stanna till och se närmre på det som visas.

  1. Varuexponering med interaktiva produktvisningar

Med interaktiva skärmar får du varuexponering som engagerar. Det kan handla om att kunden får klicka för val på skärmen. Det spelar ingen roll om detta rör en teknisk pryl som kan testas eller en kosmetisk produkt med många spännande applikationer. Med skärmar som är interaktiva så stannar kunden till.

Kanske går det också att använda AR (förstärkt verklighet) eller VR (virtuell verklighet) för att skapa en magisk upplevelse.

  1. Sälj mer med teman

Det är också effektivt att skapa temaområden i en butik. I dessa temaområden kan ni berätta en berättelse med produkten. Med detta sammanhang så går det att skapa kontakt med kunder på ett unikt sätt. Detta är något som kan tala till känslor och skapa nyfikenhet.

Ett exempel på detta kan vara ett vintage-tema. En del av butiken tar kunderna med på en resa i historien. På samma sätt går det att jobba med teman som sommar, högtider och aktuella händelser.

  1. Intressanta samarbeten

Idag är det många butiker som väljer att samarbeta med influencer för att få en effektivare varuexponering online. Med en konstnär går det också att ta fram exklusiva utgåvor som kanske bara säljs under en viss period.

Dessa utgåvor exponeras i butiken, online och givetvis i de forum online där folk som är intresserade av konstnärens arbete samtalar.

  1. Workshops med lokala kändisar

På samma sätt går det att skapa event med hjälp av lokala kändisar. Det kan vara musiker eller hantverkare som hjälper butiken med varuexponering som märks och känns. Med workshops kan den här typen av lokala figurer vara med och engagera kunder.

Det kan bara rätt så enkla evenemang där kunder får vara med och testa, blanda och annat som hör ihop med det som säljs i butiken.

  1. Hållbarhet och socialt ansvar

Det här är också en viktig vinkel. När du har produkter som är miljövänliga eller som tas fram med tanke på socialt ansvar så är det något som kan lyftas fram med god varuexponering. Visningen av dessa produkter kan inkludera återvunnet material och gå i färger som vi associerar med hållbarhet.

Med den här typen av kreativa strategier för produktexponering kan du få produkten att sticka ut samtidigt som kunder upplever att det är roligt att besöka din butik. Du jobbar med känslor, värderingar och interaktivitet för att skapa en djupare kontakt med dina kunder. Det är något som kan ta din marknadsföring och försäljning till nästa nivå!

 

Kategorier
Butiksinredning

Varuexponering måste vara hållbar av flera skäl

När vi talar om hållbarhet så tänker många direkt på miljöfrågor. Idag vill vi att allt ska vara hållbart och varuexponering är inget undantag. Fast när vi ser på produktställ och sådant som finns i skyltfönster så är det en annan typ av hållbarhet som kan komma i fokus. Särskilt om ett ställ rasar eller produkter står vingligt på det.

Stabil varuexponering är ett måste

Stabiliteten är otroligt viktig i butiksmiljöer. När kunder ska röra sig omkring varuexponering så måste den här typen av hållbarhet finnas där. Det får inte finnas risk för att ett ställ är så skört att det utgör en risk för människor som rör sig i lokalen. Det finns förstås varuexponering av papper och kartong men metall och trä är material som passar bättre för hyllor som står fritt i en butik.

I ett skyltfönster kanske det där med stabilitet inte får samma betydelse eftersom ingen kommer åt installationer. Men för butikens personal kommer det att märkas om möblerna som används för varuexponering i skyltfönster håller god kvalitet eller inte. Det blir minst sagt jobbigt att jobba med ställ och andra detaljer som inte står stadigt och som är svåra att montera.

Varuställ av miljövänliga material

Om vi ser på hållbarhet vad gäller miljö så är det klart att det är viktigt med butiksinredning som inte är farlig för människor, djur och miljö. Dels så behövs det material som är säkra att hantera, och dels så måste produktionen av produkter för butiken vara säker för miljön.

Det här ställer stora krav på vår industri. Möbler som tillverkas för butiker för varuexponering bör hålla så pass hög kvalitet att de inte slits ut för snabbt. Det här är en viktig insats för att dra ner på utsläpp.

Produktställ som tar hand om produkterna

En annan aspekt av hållbarheten är den som rör produkternas hantering. När varor ska stå i ett ställ där de ständigt exponeras för kunders hantering så måste stället vara väl format för detta. Varuexponering som är lätt att komma åt bör på olika sätt skydda produkterna som exponeras.

Ibland betyder det att det behövs barriärer i form av glas för att det inte ska gå att ta i det som visas. Ibland kan det betyda att man måste ha någon form av lås då dyra produkter inte ska kunna plockas bort från stället.

Inredning som är lätt att hantera och jobba med

Oavsett vilken form av varuexponering det handlar om så gäller det att den är lätt att hantera. Om inte så kommer ställ, hyllor och andra hjälpmedel snart att hamna i förrådet. Då kan vi ju inte säga att det rör sig om hållbar varuexponering när den inte ens används.

Lätt hantering handlar om allt från vad ett displayställ väger till hur lätt det är att installera profiler på väggar. Personal ska kunna göra om och flytta på varuexponering i enlighet med de behov som finns i butiken. Då blir det hållbar butiksinredning!

Kategorier
Butiksinredning

De bästa materialen för butiksinredning

I en butik så måste man vara noga med att inreda på ett sätt som får kunder att trivas och förhoppningsvis också att handla mer. Men kan man sälja mer enbart genom att inreda med rätt material? Det är givetvis lite mer komplicerat än så. Men för många så kommer den butiksinredning som finns att betyda att man antingen dröjer sig kvar eller att man snabbt går från lokalen. Som kund så vill man få en upplevelse som är lättsam och inbjudande. Om det blir för svårt att komma åt varor för att se närmre på dem så går man vidare. På samma sätt så kan provhytter som inte är mysiga att vistas i leda till att man inte kommer tillbaka till affären.

Kategorier
Butiksinredning

Steamer

Även om man är noga med att hänga kläder på rätt sätt och ser till att kunder inte slänger plagg på hög i provrummet så kommer man förr eller senare att se tyg med skrynklor som gör att kläderna inte längre ser lika attraktiva ut. Med steamer strykjärn så tar man snabbt hand om detta och det utan att ens behöva ta plagget av galgen! Med en steamer så kan kläder tas om hand med på rätt sätt så behåller man den nya känslan trots att plaggen utsätts för ständig beröring, damm och annat som är en naturlig del av butiksmiljön.

steamer

Smidig användning av steamer

Det är välkänt att man får bättre resultat med ångstrykjärn än med vanliga strykjärn men då man vill ta hand om kläder i en klädbutik så har man ju knappast tid eller plats för att stå med en vanlig strykbräda och ett ångjärn. Med en ångapparat som är särskilt framtagen för butik så blir man av med veck och sådant som får kläder att se mindre attraktiva ut på ett snabbt och smidigt sätt.
En steamer som är gjord för butiken eller för hemmet är utrustad med hjul så att den är lätt att flytta på. Dessutom så har den en stång med en krok där man kan hänga upp ett plagg som finns på en galge. Det här gör att man enkelt rör sig omkring för att behandla de plagg som behöver det med ånga som kommer via det behändiga handtaget.

Mer än kläder

Traditionella ångstrykjärn använder man ju mest för skjortor och andra plagg direkt på en strykbräda. Men då man vill ta hand om stora gardiner som man kanske har hängt upp efter tvätt så är det inte lika smidigt med en vanlig bräda. Här är steamern oslagbar. Med handtaget så kommer man åt högt upp och långt ned. Det här behöver man både i en butik och hemma för att se till att tyger som dekorerar och skyddar mot insyn behåller sin fräschör och skönhet.

Känsliga tyger

När det handlar om lite finare kläder som kan ha brodyr och inslag av pärlor så vill man ju inte utsätta dem för behandlingar som kan skada. Med en steamer så får man en mycket skonsam behandling som även är väl lämpad för känsligare plagg. Det är bara att försiktigt föra ångmunstycket över plagget för att snabbt se skillnaden. Butiker som säljer kläder av finare och känsligare material har stor användning för steamern som man användas utefter behov eller i enlighet med ett förbestämt schema.
I och med att hanteringen av detta ångstrykjärn är så pass enkel så kan vem som helst som jobbar i butiken ta hand om att få ordning på kavajer, skjortor, blusar och vackra klänningar som behöver slätas ut och snyggas till.

Kategorier
Butiksinredning

Ny och modern butiksinredning för den levande butiken

Den som inte själv jobbar med inredningsdesign tänker kanske inte så mycket på hur en lokal med några enkla grepp kan förändras. Då man får hjälp med home staging så kan man bli förbluffad över att se sitt eget hem i en helt ny tappning. I en butik så är det precis likadant, men här är det givetvis så mycket viktigare att man faktiskt tar tag i det där med att skapa en trivsam och inbjudande plats. Med modern butiksinredning så kan man lyckas skapa en levande butik som är dynamisk och som får kunder att vilja återkomma. Ny teknik och hållbara material erbjuder även en flexibilitet som man behöver för förnyelsen skull.

Dynamisk butiksinredning

När dynamiken i en butik fungerar som den ska så tänker man inte så mycket på detta. Man känner mest att det här är en butik där man tycker att det är intressant och trivsamt att vistas. Kunder håller hela tiden ett öga på vad som är på gång och det leder till ett ökat intresse för de varor som man erbjuder. Med smart butiksinredning så kan man se till att det faktiskt händer något i butiken. Det här kan vara så enkelt att man har möbler som är enkla att flytta på och bygga om så att man får nya fokusområden där man kan presentera kampanjer. Ljussättningen är också med och påverkar, och med bra ljus så får man också en effekt som gör att kunder upplever att de befinner sig i en butik där det händer något som de gärna vill ta del av.

Kategorier
Butiksinredning Service

Ställ det i stället istället

Ställ för exponering på olika sätt finns det en uppsjö av varianter av. Trottoarpratare är en bekant exponering för olika typer av budskap.  Den kan dessutom reta upp en del när den placeras så att den står gångtrafiken. Men det är knappast något som våra tillverkare skall lastas för.

Men ställ för skyltar kan se lite olika ut beroende på var de skall placeras. I en butik, på gatan, på en mässa eller någon annanstans där de skall väcka intresse om det som skall marknadsföras. Oavsett vad eller hur de skall se ut, så kan vi tillverka det i regionen.

Kategorier
Butiksinredning Service

Trottoarpratare

Trottoarpratare ett ord som kan innebära, dels någon som pratar med trottoarer likt de där hästpratarna. Tillhör väl kanske de inte fullt så vanligt förekommande. Vanligare är de pratare som man ser stående på trottoarer utanför butiker och restauranger som kommunicerar med de förbipasserande med text.

Skyltställ kan man också benämna dem. Och de finns naturligtvis för inomhusbruk också. Samt med ett flertal olika varianter. Om ingen av de som finns passar kan våra företag enkelt tillverka skyltställe exakt efter de mått som du önskar.
Vilka är våra företag som du kan vända dig till finns här på vår avdelning för skyltställ/standees.

Kategorier
Butiksinredning Metall

Kassa diskar sysslar vi inte med

Kassadiskar är ett ord som då och då brukar särskrivas som då blir diskar som är kassa. Med andra ord inget man överhuvudtaget vill befatta sig med. Inget som vi i Gnosjöregionen dock kan förknippas med. Vare sig tidigare, eller nu och knappast framöver heller.
Utan det som kännetecknar företagen här är; kvalitet, kunnande, leveranssäkerhet och ett bemötande som du som kund kommer bli nöjd med.

Däremot kan du hitta en hel del företag hos oss som kan hjälpa dig här med inredning av butiker.

Kategorier
Butiksinredning Service Utvalda inlägg

Hur tar man fram butiksinredning för en tillfällig kampanj?

Olika butiker har ofta behov av inredning som gör att man kan framhäva en viss produkt under en kortare tid. Har man rea så vill man förstås att detta ska synas tydligt både för den som går förbi butiken och för den som kommer in. Skyltfönster kan alltid förberedas med rätt typ av information och saker som man vet lockar folk att komma in. I butiken så behöver man butiksinredning som ger särskild fokus åt den produkt som ska stå i centrum. Det här kan man åstadkomma på lite olika sätt.

Trådkorg i butik
Trådkorg i butik

 

Displayer av papper

Det är ganska vanligt att se displayer som är gjorda av papper. Man kanske till och med har en komplett hylla som är gjord av kartong och som fungerar som tillfällig butiksinredning för en viss vara eller tjänst. Det är heller inte ovanligt med reklambilder som man blåser upp i pappersformat och ställer in som effekt i sin butik. Det här kan vara ett bra och kostnadseffektivt sätt att jobba med tillfällig inredning eftersom det sällan bli särskilt dyrt att jobba med pappersprodukter. När kampanjen är över så kan man ju kasta de tillfälliga displayerna utan att tänka så mycket mer på detta.

Metallkonstruktioner

Vill man ha displayställ som man kan återanvända så är det bättre att satsa på metallkonstruktioner. Man kan vända sig till en metallverkstad som är experter på den här typen av ställ och som kan ta fram inredning som är specialanpassad både till butik och till kampanj. Läs mer här » På så vis så kan man skapa öar i butiken vilket även ger en känsla av förnyelse som är viktig för återkommande kunder. Metallställen kan även ha belysning och detta kan bli riktigt snyggt. Det finns egentligen inga gränser för vad man kan tillverka i metall och kanske även med glas. Det här är inredning som man kan ha glädje av många gånger om och som även kan få en fast plats i butiken då man inte jobbar med någon särskild kampanj.

Perforerade plåthyllor
Perforerade plåthyllor

Befintlig inredning i ny position

Något man kan tänka på då man inreder en ny butik är hur man kan använda sig av de hyllor som man ställer in vid senare tillfälle. Om man är smart och satsar på flexibel butiksinredning från start så kanske man inte måste special-beställa displayställ då det blir dags för kampanjer. Med hyllsystem och annat som är enkelt att flytta på så kan man ju alltid göra plats för en butiks-ö eller för att skapa effekter där man ser tydligt att en viss vara kan fås till ett fördelaktigt pris. Har man möjligheten att tänka framåt redan då man planerar sin butik så har man otroligt mycket att vinna på detta.

Kategorier
Butiksinredning Företagsnyheter

Rökluckor måste fungera!

Rökluckor i tak är till för att släppa ut giftig och livsfarlig rök om det skulle börja brinna. Det har på senare tid diskuterats mycket i media om att det är många rökluckor (eller brandgasventilatorer som de även kallas) som är gamla och dåliga och inte fungerar om olyckan skulle vara framme. Detta är förenat med livsfara.

För att råda bot på detta har Nytec Plast i Smålandsstenar tagit fram produkten KLARVENT. Detta är en röklucka som håller hög kvalite och utrustade med flera olika öppningssystem. De är CE- märkta och EU-godkända för installation i trapphus och korridorer. De passar även utmärkt för samlingslokaler, industri och butiksbyggnader.

Extra roligt är det att de kommer från Gnosjöregionen, närmare bestämt Smålandsstenar :-).

Klarvent Rökluckor från Nytec