Kategorier
Butiksinredning

Steamer

Även om man är noga med att hänga kläder på rätt sätt och ser till att kunder inte slänger plagg på hög i provrummet så kommer man förr eller senare att se tyg med skrynklor som gör att kläderna inte längre ser lika attraktiva ut. Med steamer strykjärn så tar man snabbt hand om detta och det utan att ens behöva ta plagget av galgen! Med en steamer så kan kläder tas om hand med på rätt sätt så behåller man den nya känslan trots att plaggen utsätts för ständig beröring, damm och annat som är en naturlig del av butiksmiljön.

steamer

Smidig användning av steamer

Det är välkänt att man får bättre resultat med ångstrykjärn än med vanliga strykjärn men då man vill ta hand om kläder i en klädbutik så har man ju knappast tid eller plats för att stå med en vanlig strykbräda och ett ångjärn. Med en ångapparat som är särskilt framtagen för butik så blir man av med veck och sådant som får kläder att se mindre attraktiva ut på ett snabbt och smidigt sätt.
En steamer som är gjord för butiken eller för hemmet är utrustad med hjul så att den är lätt att flytta på. Dessutom så har den en stång med en krok där man kan hänga upp ett plagg som finns på en galge. Det här gör att man enkelt rör sig omkring för att behandla de plagg som behöver det med ånga som kommer via det behändiga handtaget.

Mer än kläder

Traditionella ångstrykjärn använder man ju mest för skjortor och andra plagg direkt på en strykbräda. Men då man vill ta hand om stora gardiner som man kanske har hängt upp efter tvätt så är det inte lika smidigt med en vanlig bräda. Här är steamern oslagbar. Med handtaget så kommer man åt högt upp och långt ned. Det här behöver man både i en butik och hemma för att se till att tyger som dekorerar och skyddar mot insyn behåller sin fräschör och skönhet.

Känsliga tyger

När det handlar om lite finare kläder som kan ha brodyr och inslag av pärlor så vill man ju inte utsätta dem för behandlingar som kan skada. Med en steamer så får man en mycket skonsam behandling som även är väl lämpad för känsligare plagg. Det är bara att försiktigt föra ångmunstycket över plagget för att snabbt se skillnaden. Butiker som säljer kläder av finare och känsligare material har stor användning för steamern som man användas utefter behov eller i enlighet med ett förbestämt schema.
I och med att hanteringen av detta ångstrykjärn är så pass enkel så kan vem som helst som jobbar i butiken ta hand om att få ordning på kavajer, skjortor, blusar och vackra klänningar som behöver slätas ut och snyggas till.