Kategorier
Övrigt Service

Nya vinterdäck till en gammal bil

Det finns de som tänker sig att en bil som man knappt kan sälja inte behöver bra däck. Det kan förstås kännas lite märkligt att lägga mer pengar på vinterdäck än vad man skulle kunna få för bilen vid en affär, men med däck så måste man tänka på mer än pengar för däcken kan vara det som hjälper eller stjälper då det blir blixthalka på vägarna. Om du har en äldre bil, och inser att du behöver nya däck då vinterdäck datum närmar sig, så kan det faktiskt vara riktigt klokt att välja ett bra däckmärke.

Bra däck till en gammal bil

Nu är det inte så att vinterdäckslagen säger att man måste skaffa dyra däck eller att man kan nöja sig med billiga vinterdäck till en äldre bil. Det här är en lag som handlar mer om gränsvärden och givetvis också om de datum som gäller för körning med vinterdäck på bilen. Exakt datum som man väljer för att byta till vinterdäck och exakt modell är ens eget val. Så länge som man har rätt vinterdäck mönsterdjup och inte kör med sommardäck under snöiga dagar så bör man hålla sig inom lagens ram. Men sedan så är det förstås så att man kan vilja ha lite bättre däck för att få bättre och säkrare köregenskaper.

Vad är viktigast?

När man ser på dubbdäck och friktionsdäck till en äldre bil så bör man ställa sig frågan om vad som är viktigast. Vad vill man få ut av däcken? Om säkerhet är viktigt så är det så att bättre däck som kan kosta lite mer är ett bättre val. Säkert bör man ju köra oavsett hur gammal bilen är och det är ett faktum att man med bra däck kan undvika olyckor på hala underlag. Äldre bilar är ju utan antisladdsystem och annat som man då får kompensera för med lite bättre vinterdäck.

gammal bil nya dack
Gammal bil men med nya däck

Bästa priserna på däck

För att komma fram till de bästa priserna på nya vinterdäck så kan man läsa vinterdäck test som ger en fingervisning om priser och de egenskaper som däcken bjuder på. Har man tur så kanske man finner ett erbjudande där man får riktigt bra däck till ett pris som är lågt. Det är lättast att hitta den här typen av erbjudanden online eftersom man på nätet får tillgång till mycket större lager. Leverans kan ju ske till den däckverkstad som man väljer och faktum är att det är rätt så bekvämt att slippa tänka på att själv åka och plocka upp vinterdäck som man sedan på något vis måste montera på bilen.