Kategorier
Övrigt Service

Nya vinterdäck till en gammal bil

Det finns de som tänker sig att en bil som man knappt kan sälja inte behöver bra däck. Det kan förstås kännas lite märkligt att lägga mer pengar på vinterdäck än vad man skulle kunna få för bilen vid en affär, men med däck så måste man tänka på mer än pengar för däcken kan vara det som hjälper eller stjälper då det blir blixthalka på vägarna. Om du har en äldre bil, och inser att du behöver nya däck då vinterdäck datum närmar sig, så kan det faktiskt vara riktigt klokt att välja ett bra däckmärke.

Bra däck till en gammal bil

Nu är det inte så att vinterdäckslagen säger att man måste skaffa dyra däck eller att man kan nöja sig med billiga vinterdäck till en äldre bil. Det här är en lag som handlar mer om gränsvärden och givetvis också om de datum som gäller för körning med vinterdäck på bilen. Exakt datum som man väljer för att byta till vinterdäck och exakt modell är ens eget val. Så länge som man har rätt vinterdäck mönsterdjup och inte kör med sommardäck under snöiga dagar så bör man hålla sig inom lagens ram. Men sedan så är det förstås så att man kan vilja ha lite bättre däck för att få bättre och säkrare köregenskaper.

Vad är viktigast?

När man ser på dubbdäck och friktionsdäck till en äldre bil så bör man ställa sig frågan om vad som är viktigast. Vad vill man få ut av däcken? Om säkerhet är viktigt så är det så att bättre däck som kan kosta lite mer är ett bättre val. Säkert bör man ju köra oavsett hur gammal bilen är och det är ett faktum att man med bra däck kan undvika olyckor på hala underlag. Äldre bilar är ju utan antisladdsystem och annat som man då får kompensera för med lite bättre vinterdäck.

gammal bil nya dack
Gammal bil men med nya däck

Bästa priserna på däck

För att komma fram till de bästa priserna på nya vinterdäck så kan man läsa vinterdäck test som ger en fingervisning om priser och de egenskaper som däcken bjuder på. Har man tur så kanske man finner ett erbjudande där man får riktigt bra däck till ett pris som är lågt. Det är lättast att hitta den här typen av erbjudanden online eftersom man på nätet får tillgång till mycket större lager. Leverans kan ju ske till den däckverkstad som man väljer och faktum är att det är rätt så bekvämt att slippa tänka på att själv åka och plocka upp vinterdäck som man sedan på något vis måste montera på bilen.

Kategorier
Företagsnyheter

Varning för däcktester

Däcktesterna som kommer varje vår och höst där experter uttalar sig om vilka sommardäck respektive vinterdäck som är bäst och sämst ska tas med en stor nypa salt. Genom åren har många riktigt stora grodor gjorts. Visst ska det sägas att testerna har blivit bättre de senaste åren, men det finns fortfarande stora brister.

Läs den intressanta artikeln här »

Kategorier
Företagsnyheter Övrigt

Däck online när semesterpunkan dyker upp

Sommardäck online

Nu är det sommar och semester. Däck är kanske inte det första man tänker på just nu. Däcken ska bara fungera när man är ute och glider i sin nypolerade bil. Och de nyvaxade fälgarna ska glittra starkare än vattenytan på insjön där man just slängt i fiskeflötet. Ack så sorgligt när man efter en lyckad fisketur upptäcker att det sitter en spik i däcket och luften har pyst ut.

Var ska man få tag i ett nytt däck som passar bilen mitt i sommaren? Antingen letar man upp den lokala däckverkstaden och hoppas på att de inte har semesterstängt, eller så beställer man däck online hos www.alven-ingvarsson.se. Här kan du köpa däck online och få dem leverade snabbt till den ort du befinner dig på. Och går du redan i tankar på vinterdäck så kan du ägna semestern åt att surfa runt på hemsidan för att välja det som passar din bil bäst.

Vi hoppas du få en riktigt härlig semester och slippa tänka på pyspunka och däckverkstäder 🙂