Kategorier
Företagsnyheter

Nu är vårt senaste industrimagasin här!

Tro det eller ej, men det är fullt ös hos industrierna här i Gnosjöregionen just nu. Resultatet av att omvärlden varit en smula upp&ner de senaste åren verkar gynna företagen i vår region riktigt ordentligt. När du bläddrar i detta magasin kommer du upptäcka många företag som satsar fullt ut och som ser en stor potential i framtiden för svensk industri.

I det här magasinet djupdyker vi lite extra i temat verktygstillverkning, prototyper och 3D-printning och hur regionen gynnas när produktionen flyttar hem.

Dessutom tar vi upp ämnet om hur industrin tar hjälp av AI och vi hälsar på i orten Bredaryd. Kanske du känner igen en eller flera personer? Det och mycket mer kan du läsa om i vårt senaste magasin.

Alla våra magasin kan du läsa digitalt på https://www.gnosjoregion.se/magasin.

Hjärtligt välkommen och vi önskar dig en stunds trevlig läsning!

 

Kategorier
Företagsnyheter

IVG trotsar krisen med 3D-printteknik

Gislavedsföretaget IVG Engineering AB satsar nu på framtidens revolutionerande 3D-printteknik. När man efter semestern i fjol fick en indikation på att det skulle bli sämre tider så investerade man i två nya printrar. Båda arbetar efter den så kallade DLP-tekniken – Digital Light Processing – vilket möjliggör ännu högre kvalitet på detaljerna.

– Vi bestämde att nu ska vi vara offensiva och investera. Detta är något att satsa på just för att det är en teknik som sticker ut, säger Martin Ericson, som äger IVG Engineering tillsammans med sin bror Anders.

Han berättar vidare att man kan erbjuda printing i extrem-HD, vilket kan ge mycket små och detaljrika bitar.

Familjeföretaget har lång erfarenhet av design och produktutveckling. Den nya satsningen på avancerad 3D-cadteknik och prototyptillverkning är ett steg i rätt riktning, enligt Martin Ericson.

– Det här är ju den tredje industriella revolutionen, hela världen tror på den här tekniken.

Vill du veta mer om IVG Engineering?

Läs mer i ett rykande färskt reportage på GnosjoRegion.se »

 

Gnosjöregionen är ett företagstätt område i Småland som består av kommunerna Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo.

Läs mer på Gnosjöregionens officiella hemsida »